diumenge, 17 de febrer del 2013

Matròpolis

Fotograma de la pel·lícula on es veu a Maria convertida en Futura


La pel·lícula està ambientada en el futur. En aquest futur els éssers humans només poden ser de dues classes: els pensadors i els treballadors. Ambdós grups són indispensable i es complementen, però viuen separats en una societat aparentment perfecta.

Freder, un pensador i fill del governador Johhan Frederman, decideix seguir a una bella dona i viatja al subsòl. Allà arribar a agafar-la, es coneixen i s’enamoren. Ella és Maria, una treballador que li obra els ulls a la realitat, descobrint l’explotació que els està destruint.

Al mateix temps el governador descobreix aquesta situació tant incòmoda i decideix desfer-se de Maria. Així que decideix raptar-la i li encarrega a un científic la creació d’un androide clonat a partir d’ella. Es dirà Futura.

El governador l’envia al subsòl per a causar confusió entre els rebels amb idees semblants a les de Maria. Però malauradament Futura entra en conflicte amb les ordres programades pel científic i els ideals de Maria, així que decideix iniciar una rebel·lió entre els treballadors.

És una pel·lícula precursora dels temes apocalíptics i el col·lapse de la civilització. En aquest cas degut a l’explotació pels rics dels robotitzats obrers.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada