dilluns, 25 de febrer del 2013

Greed -Avaricia d'en Eric Von Stroheim

Greed -Avaricia d'en Eric Von Stroheim

L'argument:
Marcus, Trina i Mac. Teague són els protagonistes d'aquesta història. 
En Mac. Teague deixa de treballar de miner i comença a exercir de dentista sense llicència. Es casarà amb Trina la qual desitja des de fa temps. 
Trina havia sigut nòvia d'en Marcus però aquest la va deixar. Quan el seu amic es casa amb Trina el desig de poseïr-la es fa encara més fort.
En aquesta li toquen a la loteria més de 5.000 dolars i el que comença sent una dona tendre i dèbil acava convertin-se en una egoísta i avariciosa persona que només pensa en els diners. 
En el film es pot veure aquesta degradació tant física com psicològica de la dona que acabarà tenint urpes en comtes de mans de la degradació física que pateix degut als diners. 
Al seu marit no li interessen els seus diners sinó estar amb ella. Ella li repugna la vida amb el seu marit i l'aguanta perquè aquest només fa que incrementar-li la seva fortuna.
Per altra banda tenim a en Marcus, ésser egoísta i ambiciós que pensa que la fortuna que li va tocar a en Trina hauria de ser seva ja que abans havien estat nòvis. Per aquesta raó denuncia al seu amic en Mac. Teague per exercir de dentista sense llicència. Aquest perd la feina i es llença a la beguda desesperadament.
Tot i els diners de la seva dona, d'en Trina, la situació no millora, ja que és tan egoísta que és incapaç de gastar els diners que tant acuradament ha estat recollint durant tant de temps.
Comencen aquí els mals tractaments d'en Mac. Teague cap a la seva dona i aquí la història passa a ser brutal i fosca.
Durant tota la pel·lícula en Mac Teague ha viscut supeditat a l'avaricia de la seva dona que ara, degut a l'alcohol i recorrent a la violència, exigeix els diners per poder continuar bevent.
Al final s'acacabant separant. Tot i els intents del marit per reconciliar-se, Trina només pensa en els diners. Fins i tot exerceix de fregona per no gastar res del que ha acumulat.
Degut a ser rebutjat i en un atac d'enoig mata a la seva dona i fuig al desert amb els seus diners.
En Marcus, igual d'àvar que na Trina, el persegueix i l'acaba atrapant. En la lluita final, Mac. Teague mata a en Marcus però queden lligats per unes esposes i no es poden deslliurar pel que quedaran sepultats en el desert juntament amb els diners.

Escena final de la pel·lícula




http://www.ovguide.com/greed-9202a8c04000641f8000000000086213

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada