diumenge, 17 de febrer del 2013

Nosferatum







Argument Nosferatum
F.W. Murnaru, 1922
Nosferatum és una adaptació velada d’en Dràcula d’en Bram Stoker però en Murnau no al poder aconseguir els drets  va canviar lleugerament l’argument i els noms dels principals personatges.
Thomas Hutter és un treballador d’una companyia immobiliària en Wismar, Alemanya on viu amb la seva recent dona. Un dia el seu cap Knock rep una carta escrita amb uns símbols estranys que reconeix com del comte d’Orloc, qui desitja comprar una casa a Wismar. Knock envia al seu treballador, en Hutter, cap els Càrpats per ultimar els aspectes de la compra. Així que en Hutter deixa a la seva dona Ellen a casa del seu amic Harding i se’n va de viatge.
El comte decideix viatjar a la ciutat enamorat de la imatge de la dona d’en Hutter i allà on va llaura la mort i la peste. Ellen llegeix el llibre que el seu marit portava quan va anar de viatge on s’explica que només si una dona de cor pur es lliura al vampir aquest morirà. Ellen es lliura al vampir abans de que canti el gall i el vampir mora en un núvol de pols i juntament amb ell la plaga que havia envaït la ciutat.

Ellen esperant en la platja al seu estimat, però realment tothom sap a qui està esperant realment, rodejada de mort.




















                     Fotograma de la pel·lícula Nosferatum d'en Murnau



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada